joi, 7 noiembrie 2013

Chemarea la ascultare e pentru toti!

Isaia este cunoscut ca si profetul mesianic, in cartea lui gasesc cele mai multe profetii despre Mesia. Studiind-o gasesc insa ca Mesia se reveleaza inca dinainte de nastere. Oare ce am citit pana acum? Oare ce predici am ascultat pana acum? Vestea ce o aduce Isaia este una care iti face mintea sa isi dea restart. Mesia va veni sa aduca inapoi pe Iacov si Israel sa se adune inapoi langa Domnul. Dar mai mult de atat, menirea data pentru Mesia este sa fie o Lumina pentru neamuri si sa duca mantuirea pana la capatul pamantului.

Mesia nu este un Salvator regional, provincial, national. Scopul Lui nu este unul neaparat politic, sa faca miscare de popor prin lume ca sa aduca oamenii inapoi in tara promisa. Da, si asta vrea, insa cel mai mult, vrea ca inima poporului, oamenilor sa se intoarca la El, sa Il recunoasca ca Domn si Mantuitor, ca Rascumparator, ca Sfantul Lui Israel.

"1 «Ascultaţi-Mă, ţinuturi de lângă mare! Luaţi aminte, popoare de departe! DOMNUL M-a chemat înainte să mă nasc; pe când eram încă în pântecele mamei Mele, El Mi-a rostit numele.
2 Mi-a făcut gura ca o sabie ascuţită şi M-a ascuns la umbra mâinii Sale; M-a făcut o săgeată ascuţită şi M-a ascuns în tolba Lui.
3 Mi-a zis: ‘Tu eşti Robul Meu Israel, cel în care Îmi voi arăta splendoarea!’
4 Dar Eu am zis: ‘Am trudit degeaba, Mi-am irosit puterea pentru nimic şi fără nici un folos; totuşi cauza Mea este în grija Domnului, iar răsplata Mea este la Dumnezeul Meu.’
5 Şi acum DOMNUL zice – El, Care M-a întocmit din pântece pentru a fi Robul Său şi pentru a-l aduce pe Iacov înapoi la El, ca astfel Israel să se adune la El, căci sunt onorat înaintea DOMNULUI şi Dumnezeul Meu a devenit tăria Mea –
6 El zice: ‘Este prea puţin pentru Tine să fii Robul Meu şi să ridici doar seminţiile lui Iacov, să aduci înapoi doar pe supravieţuitorii lui Israel. De aceea Te-am pus să fii o lumină pentru neamuri, ca să duci mântuirea Mea până la marginile pământului!’» " Isaia 49:1-6

Deja Israel era in robie, imprastiat prin lume. Poporul din Iuda fusese si el imprastiat si numai parte din el mai era inca in Ierusalim si prin imprejurimi. Insa robia venea si Isaia o tot anunta. Le vestea ce va veni, le lasa scris ceea ce spunea Domnul. Le lasa marturie ca ce se va intampla fusese vestit. Facea asta ca ei sa creada in Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacov, in Sfantul lui Israel, in Rascumparatorul care va veni de Sus.

Vestea mantuirii este adusa de Isaia si toti locuitorii pamantului sunt chemati sa o auda si sa o asculte, sa ia aminte la ea. Mesia este Singurul Mantuitor al omenirii! Asta o spune Dumnezeu, nu eu. El este Singurul care aduce mantuirea atat pentru Israel cat si pentru neamuri. Decizia de a crede si accepta acest fapt apartine fiecaruia. Nu exista un Mesia pentru Israel si unul pentru neamuri. Nu exista doua cai de mantuire.

Mesia este Lumina lumii. Dar cum vine asta? O sa am o lumina deasupra capului? Intrebarea pare comica insa si eu m-am framantat cu ea. Am decis sa cred ca Biblia este Cuvantul Lui Dumnezeu, ca Isus Christos este Mesia, Sfantul lui Israel, Rascumparatorul, Mielul Lui Dumnezeu care ridica pacatul omenirii, am decis sa cred ca fiecare cuvant de pe paginile Bibliei imi este adresat personal. Cand am decis asta, Mesia a venit sa locuiasca in mine impreuna cu Duhul Sfant si cu Tatal - asa cum a promis. Nu stiu cum s-a facut asta, nici nu pot sa o explic insa vad cum ma schimb ... Din cauza incapatanarii merge greu procesul de schimbare.

Am decis sa cred ca Cuvantul Lui Dumnezeu este hrana mea zilnica, daca nu citesc Biblia nu pot sa aflu despre El, daca nu studiez scrisoarea Lui de dragoste nu pot sa imi cunosc Rascumparatorul, Mantuitorul, Salvatorul, Mirele. Incet, incet, se face lumina si incep sa inteleg ce scrie in Biblie. Nu mai e un material SF ci e o scrisoare de dragoste. Am inteles ca Mesia este Lumina. Traind in mine Lumina, incepe sa fie lumina in mintea si inima mea. Suna ciudat, sf-istic insa asta e realitatea. Ca lucrurile sa se clarifice, ca eu sa ma schimb, Trinitatea are de lucru in mine. Ma schimb pentru ca citesc, studiez si am decis sa imi cunosc Dumnezeul in care mi-am pus increderea, Cel ce a venit ca sa ma aduca inapoi, ca sa ma rascumpere.

Chemarea la ascultare e pentru toti!

Niciun comentariu: