sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Evanghelia după Barnevernet - Cristian Ovidiu Lucaci

Evanghelia după Barnevernet - Discursul de la protest - Cristian - Ovidiu Lucaci

"Orice cultură și tradiție filosofică sau religioasă caută răspuns la întrebările fundamentele ale omului și are la bază o revelație care, de cele mai multe ori, este înregistrată într-o carte de căpătâi. Diferitele religii: creștinismul, islamismul, hinduismul, fiecare în limbajul ei, se definesc prin profunzimea și autenticitatea mesajului scris.
Am fost interesat să aflu ce stă la temelia acestei Religii nordice și am descoperit că există o scriere a non-valorilor, o carte a răsucirilor, a răstălmăcirilor. Acest manuscris a fost descoperit într-o peșteră nu din Qumran, ci de lângă Redal, în apropierea satului Vevring, din Norvegia. Scrierea poartă numele de Evanghelia după Barnevernet.
Iată un scurt fragment din capitolul 1:1-6!
1. La început era OMUL! ȘI OMUL era fără dumnezeu, dar OMUL era dumnezeu. El era de la început dumnezeu!
2. Toate lucrurile au fost făcute prin OM și nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără el.
3. În Om este viața și această viață este întunericul oamenilor.
4. Întunericul face lumina negură și întunericul a biruit lumina.
5. A venit cineva trimis de OM: numele lui era Barnevernet! El a venit ca martor, ca să mărturisească despre Întuneric, pentru ca toți să se încreadă în OM.
6. A venit la ai săi și ai săi nu l-au primit. Și tuturor celor ce l-au primit, adică celor ce cred în numele Barnevernet, le-a dat dreptul să răpească copiii și să distrugă familiile!
Evanghelia aceasta este una profană, care răstoarnă tot ceea ce este Dumnezeu. Această religie umanistă are ca zeitate, o agenție, care cere jertfă copii.
Asistăm la un crunt Război Civil al Valorilor care s-a dezlănţuit astăzi în univers. Două tabere cu concepţii despre lume foarte diferite şi incompatibile sunt încleştate într-un conflict crâncen care pătrunde la fiecare nivel al societăţii. Este o luptă pentru inima şi mintea fiecărui copil. Este un război spiritual, în care omul s-a răzvrătit împotriva lui Dumnezeu.
Vremurile pe care le trăim sunt consecința faptului că deși oamenii „L-au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit; ci s-au dedat la gândiri deşarte, şi inima lor fără pricepere s-a întunecat. S-au fălit că sunt înţelepţi, şi au înnebunit. Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite.” – Epistola către Romani 1:21, 28
Umanistul Will Durant afirma „Cea mai mare problemă a vremii noastre nu este comunismul contra individualismului, nici Europa contra Americii, nici măcar Orientul contra Occidentului, ci dacă omul poate trăi fără Dumnezeu.”
Și noi românii trecem, la fel ca Norvegia, printr-un grăbit proces de secularizare, ceea ce în termenii lui Eliade este definit ca „de-sacralizare”. Copiii noştri, familiile noastre au intrat într-un pustiu, mișcător și anarhic, numit de Mircea Cărtărescu, în mod ironic, „apocalipsa veselă”.
Acum nu mai există Adevăr, ci doar adevăruri. Nu mai există principii, ci doar preferinţe.
Credinţa în Dumnezeu şi în Revelaţia Sa supranaturală au fost alungate din toate domeniile de activitate, fiind anacronice.
Dacă vorbeşti despre Isus Cristos, ți se aplică etichetele de „bigot”, „retrograd” sau „îndoctrinat religios”!
Pudoarea de a rosti numele lui Dumnezeu a înlocuit orice altă formă de indecenţă. Și fiindcă Omul este dumnezeu, oamenii cred că mântuirea este fie terapeutică, fie politică.
Suntem aici să afirmăm că mântuirea este posibilă doar în numele Domnului Isus Cristos și copiii sunt o binecuvântare de la Domnul. Iar locul lor este în familia biologică, nu în familia surogat, nu în familia socială sau în cea psihologică.
Prin urmare, aici și acum, dorim să reamintim organizației Barnevernet și întregii lumi, că adevărata Evanghelie afirmă următoarele:
„1. La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu.
2. El era la început cu Dumnezeu.
3. Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El.
4. În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor.
5. Lumina luminează în întuneric, şi întunericul n-a biruit-o.
11. A venit la ai Săi, şi ai Săi nu L-au primit.
12. Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu.” – Evanghelia după Ioan 1:1-5, 11-12.
În concluzie, cerem azi zeului Barnevernet să nu se atingă de copiii lui Dumnezeu și cerem Bisericii din Norvegia să se întoarcă la adevărata Evanghelie."

2 comentarii:

Anthony Anosel, L.C. spunea...

A STERN MESSAGE FROM A TENDER, YOUNG CHILD TO THE ADULT POPULATION:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=935945359775921&set=gm.500715076774927&type=3&theater

DON'T FORGET TO HIT HARD NORWAY WHERE IT WILL HURT MOST--AT ITS TREASORY!

cella spunea...

Pace!

Sigur ca da! Multumesc frumos!